Ontwormen

Houtworm is een veelvoorkomend probleem dat houten meubilair zichtbaar en structureel kan beschadigen. Houtwormen zijn eigenlijk geen wormen, maar de larven van de houtworm kever. Deze insecten leggen hun eitjes in droog, onbehandeld hout. De larven die uit de eitjes komen, leven op de voedingsstoffen in het hout. Zij boren steeds dieper in het hout. Dit heeft uitgebreide schade tot gevolg. De larven ontwikkelen zich tot kevers,  die op hun beurt weer eitjes in het hout leggen. Zo verspreidt houtworm zich naar ander meubilair en bijvoorbeeld houten dakspanten. Als u niet oppast, ontstaat er een plaag van houtwormen. Houtworm onbehandeld laten, kan dus tot gevaarlijke situaties leiden.

Vraag een gratis consultatie aan

Ontwormen van antiek meubilair

Het is het beste om houtworm te voorkomen, maar dit lukt niet altijd. Zodra u tekenen van houtworm ziet, kunt u bij ons terecht voor vakkundige bestrijding. Hoe eerder u erbij bent, hoe lager de uiteindelijke kosten. U herkent de aanwezigheid van houtwormen aan de kleine gaatjes van 1-2 mm. Dit zijn de uitvliegopeningen van ontpopte houtwormkevers.

Wij bestrijden houtworm in Limburg, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland zonder het hout te beschadigen. Ook kunnen wij schade veroorzaakt door houtworm repareren. Wij kiezen de juiste behandeling voor uw meubilair en de soort aantasting, zodat uw antieke meubelstuk er weer als nieuw uitziet. Wij gebruiken alleen wettelijk toegestane producten om het milieu niet te veel te belasten.

Schade
Maakt u zich zorgen over houtworm? Wij kunnen uw antiek behandelen om de kans op houtworm te verkleinen. Of neem een kijkje bij onze onderhoudsproducten. Hier vindt u onder andere producten die helpen tegen houtworm