Restauratie

Achter oude meubelstukken schuildt altijd een verhaal. Een ladekast die nog in de slaapkamer van uw grootvader heeft gestaan. De eettafel waaraan grootmoeder uw kleding naaide; in de krassen van het blad kunt u nog de patronen zien. Deze meubelen hebben voor u een speciale onbetaalbare waarde. Bij Cox Antiek begrijpen wij de emoties en restaureren elk stuk met liefde. Elke houtsoort heeft zo zijn specifieke behandeling nodig die ervoor zorgt dat het
hout het best tot uiting komt. Cox Antiek heeft de kennis en de vaardigheden in huis om die karakteristieke uitstraling weer tot uiting te brengen op uw antieke meubelstuk. Het resultaat is een meubel dat er weer prachtig uitziet en een echte aanwinst en toevoeging in uw interieur is.

Vraag een gratis consultatie aan

Restauratie van gefineerde of belijmde meubelen

Cox Antiek heeft zich in de loop der jaren bekwaamd in het restaureren van gefineerde (belijmde) meubelen. Vroeger werd het (edel)hout niet geschild of gestoken zoals ze dat nu doen. Tegenwoordig is het fineer 0,8 mm dik maar vroeger hadden ze simpelweg niet de kunde om deze zo dun te maken. Voordien werd het te verlijmde hout in een dunne laag van zo ongeveer 2mm gezaagd en het is pas ver voorbij de tweede helft van de 19e eeuw dat ze dit konden. Daarom spreekt men gemiddeld genomen over meubelen die voor 1850 zijn van belijmde meubelen die bekleed werden met een “edele” houtsoort(en).  Er werden in het verleden ook meubelen bekleed met schildpad en messing en dan spreekt men over Boulle marqueterie. Men kan ook een compositie van verschillende houtsoorten op het kernhout van een meubel lijmen en dan spreekt men over marqueterie of parqueterie.

Ontwormen

Heeft u een geliefd erfstuk dat wel een opknapbeurt kan gebruiken? Maak vrijblijvend een afspraak en wie weet kunnen wij ervoor zorgen dat u nog jaren plezier beleeft aan uw meubelstuk.